Таке обмеження для рибалок узимку введено на всіх водоймах загального користування. У тому числі й на річках району, де в зимовий період рибалок дещо більше.

До п’яти кілограмів риби за добу – рибалки мають право виловлювати на водоймах, що закріплені за громадськими об’єднаннями та де впроваджено платне рибальство.За словами старшого державного інспектора Держрибоохорони у Черкаській обл. Черниша К.А, дотримання цих норм працівники Держрибоохорони можуть перевірити в будь-який момент.

– Маємо право безпосередньо вийти на лід і переважити улов кожного рибалки, – каже фахівець. – Цього року вже зафіксували 25 порушень. Загалом рибалки перевищили свою норму більш як на 225 кілограмів риби.

Любительський лов у зимовий період дозволяється лише визначеним набором снастей.

– Зокрема, це зимові вудки з блешнею вертикального блесніння з гачком не більшим № 10, мормишки, наживні й живцеві снасті із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування не більше п’яти та не більше десяти, де впроваджено платне рибальство, – пояснює Костянтин Черниш.

Костянтин Черниш додав, що нехтуючи елементарними правилами поведінки на кризі або ігноруючи їх, любителі зимової риболовлі свідомо ризикують життям.

Також інспекторский склад Держрибоохорони в Черкаській обл. крок за кроком робить відчутні результати по наведенню порядку на наших водоймах. Так, для того, щоб браконьерство та продажа незаконно виловленої риби, стало економічно невигідним, та дасть можливість нашим водоймам відновитися, Кабінет Міністрів України постановою від 21 листопада 2011 року № 1209 затвердив такси для обчислення розміру відшкодування шкоди заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення водних біоресурсів.

Источник: http://ruboohorona-ck.org.ua

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

В одні руки – не більше трьох кілограмів риби, 10.0 out of 10 based on 1 rating