Про встановлення весняно-літньої заборони на лов

риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських

водних обєктах, підконтрольних Черкасирибоохороні у 2013 році.

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

(ДЕРЖРИБАГЕНТСТВО)

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ

(ЧЕРКАСИРИБООХОРОНА)

НАКАЗ № 25

27 березня2013 р. м. Черкаси

Про встановлення весняно-літньої заборони на лов

риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських

водних обєктах, підконтрольних Черкасирибоохороні у 2013 році.

З метою посилення охорони та відтворення рибних запасів під час нересту риби на Кременчуцькому та Канівському водосховищах та інших водних обєктах в адміністративних межах Черкаської області, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.09.96 р. № 1192 Про затвердження тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства, згідно п. п. 8.1, 8.2, 8.3, 11.1.3, 11.2.1 Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних обєктах України, затверджених наказом Держкомрибгоспу України 18.03.99 р. № 33 зареєстрованих в Мінюсті України 25.05.99 р., керуючись ст. ст. 19, 20 Закону України Про охорону навколишнього природного середовища та згідно п. п. 4.4, 4.14.3 Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених Наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.99 за № 19, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.04.99 за №269/3562.

НАКАЗУЮ:

1. Заборонити промислове (за винятком науково-дослідного, меліоративного та науково-промислового, які проводяться за спеціальними дозволами та вилову тюльки-верховодки дрібновічковими ятерями під контролем органів рибоохорони) та обмежити любительське і спортивне рибальство, а також добування інших водних живих ресурсів у звязку з нерестом риби на водних обєктах у такі строки:
 — на Кременчуцькому водосховищі в адміністративних межах Черкаської області з 01 квітня 2013 р. до 09 червня 2013 р. включно; відповідно до наказу № 105 від 12 липня 2011 року координацію регулювання рибальства на Кременчуцькому водосховищі здійснюється Черкасирибоохороною та листа ІРГ України УААН.

 — на Канівському водосховищі з 05 квітня по 13 червня (включно) відповідно до наказу № 105 від 12 липня 2011 року координацію регулювання рибальства на Канівському водосховищі здійснюється Київрибоохороною та листа ІРГ України УААН.

 — в корінних водах з 01 квітня до 21 травня, в придаткових з 01 квітня до 30 червня.

2. Начальникам рибоохоронних дільниць не пізніше 31.03.2013 року до сутінок забезпечити дієвий контроль по виїмці промислових знарядь лову користувачами для подальшого зберігання відповідно до вимог п. 9.13.4 Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних обєктах України.
3. Першому заступнику начальника Черкасирибоохорони Миронінку А.І., в термін до 25.03.2013р., розробити та подати на затвердження спільні заходи по охороні запасів риби і інших водних біоресурсів з держінспекцією екоресурсів, УМВС, прокуратурою, а також спільно з Черкаською обладміністрацією підготувати розпорядження щодо проведення двомісячника з охорони водних біоресурсів.

4. В термін до 05.04.2013 року комісійно, дільничним інспекторам Черкасирибоохорони Кременчуцького водосховища, провести опломбування складських приміщень, РПП та наявні плавзасоби; акти опломбування, засвідчені членами комісій, надати до Черкасирибоохорони в термін до 08.04.2013 року.

5. В термін до 10.04.2013 року комісійно, дільничним інспекторам Черкасирибоохорони Канівського водосховища в межах Черкаської області, провести опломбування складських приміщень, РПП та наявні плавзасоби; акти опломбування, засвідчені членами комісій, надати до Черкасирибоохорони в термін до 13.04.2013 року.

6. Протягом двомісячника з охорони водних живих ресурсів інспекторському складу спільно із працівниками міліції, прокуратури, екоінспекції, державної річкової інспекції з безпеки судноплавства, представниками громадськості (за згодою) проводити спільні рейди з метою здійснення перевірок щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на водоймах та виявлення фактів незаконного придбання і реалізації риби на ринках Черкаської області.

7. Враховуючи інтереси рибалок-любителів, дозволити на період двомісячника з охорони водних живих ресурсів спортивний і любительський лов риби вудкою з одним гачком та спінінгом з блешнею з берега протягом світлового дня:

 — на Кременчуцькому водосховищі в спеціально відведених місцях (додаток до наказу);

 — на інших водоймах Черкаської області в межах населених пунктів;

8. Заборонити на час дії двомісячника з охорони водних живих ресурсів рух всіх видів плавзасобів за винятком плавзасобів спеціального уповноважених органів, які здійснюють контроль за охороною водних біоресурсів.

9. Заступнику начальника Черкасирибоохорони Тімон А.М., старшим рибоохоронних дільниць проінформувати відповідні обласні держадміністрації та оповістити через засоби масової інформації населення, зацікавлені підприємства, установи, організації про встановлення термінів весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів.

10. Першому заступнику начальника Черкасирибоохорони Миронінку А.І. посилити контроль за проведенням науково-дослідних, меліоративних та науково-промислових ловів, які проводяться на підконтрольних Черкасирибоохороні водних обєктах за спеціальними дозвільними документами у нерестовий період.

11. Начальнику господарського відділу Єжелому В.М. забезпечити перевірку наявної Черкасирибоохороні матеріально-технічної бази (автомобільного та водного транспорту), провести його закріплення за особовим складом Черкасирибоохорони на час весняно-літньої заборони. Провести перевірку наявності інспекторського складу, засобів рятування та обладнання ними плавзасобів, та провести інструктажі з охорони праці.

Даний наказ довести до відому особового складу працівників Черкасирибоохорони, провідному спеціалісту Крайняк М.Ю.

Контроль за виконання даного наказу залишаю за собою.

Начальник Черкасирибоохорони С.П. Шмиголь

Додаток

до наказу Черкасирибоохорони

№ 25 від 27.03.13р.

ПЕРЕЛІК

ділянок, що відводяться для спортивного і любительського лову риби

на час проведення двомісячника з охорони риби в період нересту 2013 року

на Кременчуцькому водосховищі

Черкаська область

м. Канів, Канівський район

 — дренажний канал в районі дрібнооптової бази, від літнього танцмайданчика вниз за течією до пристані Тарасова Гора

 — від нижньої межі о. Заповідник до пристані Пекарі

 — від риббригади с. Келеберда до пристані Прохорівка

м. Черкаси, Черкаський район

 — від риббригади с. Сокирне вгору за течією до початку територій баз відпочинку

 — від Тубільської пристані до початку рибдільниці СФГ Осіпов і Ко

 — дренажний канал мікрорайону Дахнівка по всій його довжині, за винятком режимної 500-метрової зони насосної станції

 — від Дахнівського човнового причалу до верхньої межі річкового порту, за винятком охоронної зони залізничного мосту

 — від нижньої межі річкового порту до кінця території дачного кооперативу Дніпро (с.Ч.Слобода) за винятком режимної 500-метрової зони насосної станції ВАТ Азот

 — р-н с. Сагунівка (від риб бригади ТОВ Прелесть вниз за течією вздовж берегової лінії до риббригади ТОВСаПтрін-2005.

Чигиринський район

 — від нижньої межі риббригади с. Боровиця до будівельного майданчика Чигиринської ПГС с. Вітово, за винятком режимних 500-метрових зон насосних станцій та риб дільниць.

Золотоніський район

 — від автомобільного мосту на с. Матвіївка по р. Супой вниз за течією до лісового масиву

 — від Коробівської бази УТМР до першої бази відпочинку с. Коробівка

 — від початку заплави з боку р. Дніпро до 500-м зони насосної станції с. Чехівка

 — від урочища Млин с. Коробівка вздовж берега Комарівських дач.

Чорнобаївський район

 — дренажний канал від с. Чапаєвка по всій довжині за винятком режимної 500-метрової зони Чехівської насосної станції

 — в районі села Придніпровське від узвозу Камінний до гори Острюха

 — від риббригади СТОВ Дніпро вниз по течії до риббригади ПСРП Рибартіль с. Тимченки межах дамби насосної станції з боку водоймища)

 — від 500-метрової зони Вереміївської насосної станції вниз за течією до межі Сулинського заказника

Корсунь-Шевченківський район

 — на р. Рось від 500-метрової зони верхнього бєфу Корсунь- Шевченківської ГЕС до 500 -метрової зони нижнього бєфу Стеблівської ГЕС.

на Канівському водосховищі

 — по правій стороні Канівського водосховища від с. Трахтемирів до забороненої зони Канівської ГЕС.

Примітка: вилов риби дозволяється лише з берега протягом світлового дня поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом з блешнею. Добова норма вилову риби на одного рибалку не більше 3 кг.

Автор: Указать автора статьи (вместо этого текста)
Источник: main.golovrubvod.kiev.ua

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...